GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Schoorsteen vegen van binnenuit

Wij vegen uw schoorsteen en andere rookkanalen!

Schoorsteen vegen van binnenuit

Schoorsteen vegen van binnenuit? Je kunt een schoorsteen vegen van binnenuit. De schoorsteen wordt dan dus van beneden naar boven schoongemaakt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van speciale schoorsteenveegstokken en een schoorsteenborstel. 

Wanneer een schoorsteen vanaf beneden geveegd wordt, heeft de schoorsteenveger meer overzicht. Mocht het zo zijn dat er veel roet en ander vuil naar beneden komt, dan kan er tussentijds gestofzuigd worden zodat alles netjes schoon blijft. Na het schoorsteenvegen wordt er uiteraard schoongemaakt zodat u gelijk weer van uw haard of kachel kunt genieten.

Wilt u uw schoorsteen vegen van binnenuit? Wij komen graag bij u langs om te bepalen wat voor u het meest geschikt is. Neem dan contact op met Schoorsteenveger Putten via 0341 201 882.

Waarom schoorsteen van binnenuit schoonmaken?

In sommige gevallen is het veiliger om een schoorsteen van het dak te vegen. Bijvoorbeeld wanneer het dak een te hoge hellingsgraad heeft of wanneer de weersomstandigheden het niet toelaten.

Naast dat het veiliger is voor de schoorsteenveger, is het vegen van uw schoorsteen ook veiliger voor u. Indien u aanslag van creosoot heeft, voorkomt u hiermee een schoorsteenbrand.

Wilt u uw schoorsteen laten schoonmaken? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Putten via 0341 201 882.

Schoorsteenvegen vanaf binnenuit is sneller

Het vegen van de schoorsteen vanaf het dak is iets wat vroeger altijd gebeurde. Echter zien we tegenwoordig steeds vaker dat dit ook gewoon van binnenuit kan. 

De schoorsteenveger hoeft dan geen trap of ladder klaar te zetten. Het schoorsteenvegen kan daardoor sneller beginnen, en als alles meezit, is de veger ook nog eens eerder klaar. Dit is voor u dan weer voordeliger voor uw portemonnee.

Is schoorsteenvegen van binnenuit net zo betrouwbaar als vanaf boven?

Het maakt voor de schoorsteenveger niet uit of hij uw schoorsteen van binnen of buiten veegt. In de beide gevallen zal uw schoorsteen goed gereinigd zijn. U kunt erop vertrouwen dat onze vegers niet eerder weg gaan voordat de schoorsteen goed geveegd is.

Wij van Schoorsteenveger Putten weten als geen ander hoe belangrijk een schone schoorsteen is en willen dat u na het vegen weer zorgeloos kunt genieten van uw haard of kachel.

Wilt u uw schoorsteen laten vegen door een erkende schoorsteenveger? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Putten via 0341 201 882.

Hoe gaat het schoorsteenvegen van binnenuit in zijn werk?

Op het moment dat je je schoorsteen wilt laten vegen van binnenuit,  is het belangrijk dat er voldoende ruimte is rondom de schoorsteen. De schoorsteenveger moet goed bij de schoorsteen kunnen komen.

Op het oment dat er voldoende ruimte is, kan de schoorsteenveger met speciale schoorsteenveegstokken aan de slag. Op een van de veegstokken wordt een borstel gezet.

Vervolgens wordt er steeds weer een verlengstuk op de stok vastgedraaid. Op deze manier kan de veger de stok verlengen om ook de bovenkant van de schoorsteen goed te kuisen.

Bent u op zoek naar een vakman om uw schoorsteen te vegen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Putten via 0341 201 882.

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Putten? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Putten.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Putten.

Werkwijze Schoorsteenveger Putten

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Putten via 0341 201 882. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Putten op 0341 201 882.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Putten via 0341 201 882.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Putten via 0341 201 882.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Putten

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Putten heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Putten

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Putten

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Putten nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Putten

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Putten mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Putten

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button